tisdag 22 mars 2011

Tännsjö till Lobbyn

Det ser ut att bli en av Lobbyns mest spännande kvällar hittills, när Lobbyn tar sig an övervakning i vid bemärkelse. 2008 talade moralfilosofen Torbjörn Tännsjö kraftfullt emot övervakningssamhället i en debatt med Thomas Bodström, politikern som gett upphov till begreppet "Bodströmsamhället". Seda...n dess har Tännsjö helt bytt ståndpunkt. Idag argumenterar han för en total genomsiktlighet av medborgarnas liv!

Om detta och om mycket annat ska Erik Löfmarck fråga ut honom när han gästar Lobbyn den 23 mars. Komikeruppställningen denna afton går inte av för hackor: Aron Flam, Johan Sköld, Agneta Wallin och Lasse Nilsen greppar de synliga och osynliga mikrofonerna i Klarabiografen.

Hur tung är då Tännsjö? Jo, han är en av Sveriges mest tongivande filosofer inom bioetik, moralfilosofi och politisk filosofi. Han är Kristian Claëson-professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet, föreståndare för Stockholm Bioethics Centre och affilierad professor i medicinsk etik vid Karolinska Institutet. Han är även ledamot av Socialstyrelsens rådgivande nämnd för etiska frågor och ingår i Donationsrådets etiska kommitté. Ganska tung med andra ord.

2010 utkom Tännsjö med boken "Privatliv", i vilken har presenterar sina tankar om övervakning närmare. Vi ordnar bokbord efter föreställningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar